Νέα

5 τρόποι να αντιμετωπίσετε τα Φριζαρισμένα Μαλλιά

Clean Art

Μάθε το πρόβλημα και βρες τη λύση

Πώς θα απαλλαγούμε από το φριζάρισμα ? Συνήθως το μόνο που βολεύει για τα μαλλιά ειδικά τα πρωινά, είναι το αγαπημένο σας καπέλο, ή ένα μαντήλι !

Τα πάντα είναι καλά μέχρι που τραβάτε το καπέλο μακριά από το κεφάλι σας! Τότε ξαφνικά μεταμορφώνεστε σε ένα μικρό ηλεκτρικό αγωγό, που μέσα του ρέει ηλεκτρισμός!Σε συνδυασμό με τον ιδρώτα τα μαλλιά χορεύουν στον αέρα!! Αυτό συμβαίνει γιατί ο αέρας κρατά αρνητικά ηλεκτρικά φορτία τα οποία μεταφέρονται πάνω ή κοντά στο σώμα με αποτέλεσμα το φριζάρισμα στα μαλλιά να είναι αναπόφευκτο!

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε ή να το περιορίσετε από το να συμβεί! Δοκιμάστε αυτoύς τους 5 μαγικούς τρόπους!

 

1.Μωρομάντιλα

Ένα απαλό πέρασμα πολύ επιφανειακά πάνω από τα μαλλιά και κατευθείαν περιορίσατε το πρόβλημα!

 

2. Χρησιμοποιήστε λακ, ιδανικά anti frizz!

Ψεκάστε την anti frizz Λακ, σε μια χτένα ή βούρτσα και έπειτα στα μαλλιά σας! Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε λίγο στις παλάμες και να χαϊδέψετε τα μαλλιά σας. Δεν πρέπει να το παρακάνετε όμως με τη λακ, διότι μπορεί να “στεγνώσει” τα μαλλιά και τα κάνει ακόμα πιο ευάλωτα στον ηλεκτρισμό!

 

3. Εμπιστευτείτε το έλαιό σας

Απλώστε αρκετές σταγόνες στις παλάμες και εφαρμόζουμε στα μήκη και τις άκρες !

 

4: Χλιαρό νερό στο λούσιμο!

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό, αφού έχετε λουστεί με anti frizz σαμπουάν και προσπαθήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Ζεστό νερό και στέγνωμα με πιστολάκι κάνει την κατάσταση χειρότερη. Θυμηθείτε..η θερμότητα είναι ο καλύτερος φίλος του ηλεκτρισμού! Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε επιλέξτε τη μεσαία σκάλα θερμοκρασίας και δώστε μεγαλύτερη έμφαση στις ρίζες των μαλλιών για να δημιουργήσετε όγκο και σχήμα !

 

5: Χρησιμοποιείστε την κατάλληλη βούρτσα.

Οι βούρτσες μαλλιών δημιουργούν τριβή στα μαλλιά σας με αποτέλεσμα αυτά να ηλεκτρίζονται. Δοκιμάστε να τα ξεμπερδέψετε με απαλές κινήσεις ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και μετά στα μήκη και τις ρίζες. Από τη στιγμή που έχετε χρησιμοποιήσει την κατάλληλη μάσκα μαλλιών το χτένισμα των μαλλιών σας θα είναι παιχνιδάκι