Νέα

Επιλέξτε το σωστό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας

Clean Art

Μια σωστή επιλογή κουρέματος θα αναδείξει τα δυνατά σημεία του προσώπου σας και θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση! Σε γενικές γραμμές, ένας καλός κανόνας που  θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι ότι το κούρεμα σας θα πρέπει να είναι σε αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σας.

 

Εσείς ξέρετε ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπό σας;

Για παράδειγμα, αν έχετε ένα τετράγωνο πρόσωπο θα πρέπει να εξισορροπήσετε τις οξείες γωνίες με φιλάρισμα ή κυματισμούς γύρω από το πρόσωπο σας. Μ΄ αυτό τον τρόπο ουδετεροποιείτε τη μεγάλη αντίθεση και επιτυγχάνεται ένα ισορροπημένο αισθητικό αποτέλεσμα. Διάβασε το άρθρο και βρες τη χρυσή τομή, ποιο κούρεμα πρόσωπο πάνε μαζί!

Για να καταλάβετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας, τραβήξτε ή χτενίστε τα μαλλιά σας εντελώς μακριά από το πρόσωπό σας. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη, ώστε να μπορείτε να δείτε το πρόσωπό σας κατ ‘ευθείαν και όχι υπό γωνία.

Τα πιο συνηθισμένα σχήματα προσώπου είναι:

ΟΒΑΛ (ΩΟΕΙΔΕΣ):

Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπό σου

Θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου επειδή είναι πιο μακρύ από ότι πλατύ και φαίνεται να έχει ισορροπία. Το πηγούνι και το μέτωπο έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, με ελαφρώς φαρδύτερα ζυγωματικά ενώ οι γραμμές είναι απαλές. Επισημάνετε το καλύτερο χαρακτηριστικό σας και τονίσετε με το κούρεμα σας.

Τι να επιλέξετε:

Προτιμήστε ένα bobcut (καρέ) για να αναδείξετε το σχήμα από το πηγούνι σας. Για εσάς που θέλετε ένα σπινθηροβόλο βλέμμα η επιλογή είναι ένα κούρεμα με blunt  ή side swept bangs (συμπαγείς & πλάγιες φράντζες)!

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Τι κούρεμα να επιλέξεις:

To στρογγυλό πρόσωπο διακρίνεται από καμπύλες γραμμές και στρόγγυλο πηγούνι. Τα ζυγωματικά είναι πλατύτερα από το μέτωπο και το πηγούνι.Συνήθως, το πλάτος του προσώπου στο σύνολό του είναι πάνω από τα 2/3 του μήκους του.

Τι να επιλέξετε:

Όλα τα μήκη σας ταιριάζουν αρκεί να υπάρχει όγκος στη κορυφή και πληρότητα πάνω από τα αυτιά. Οι επιλογές σας είναι πολλές, χωρίστρα στη μέση, ασυμμετρίες, φιλάρισμα ειδικά κοντά στο πηγούνι! Το ιδανικό μήκος είναι από τους ώμους και κάτω. Αποφύγετε συμπαγείς φράντζες και ίσιο περίγραμμα όπως για παράδειγμα το κλασσικό καρέ!

ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ:

Το μέτωπο και τα ζυγωματικά έχουν εύρος και το πηγούνι σας έντονες γωνίες. Όλα οι γωνίες μαζί έχουν περίπου το ίδιο πλάτος σχηματίζοντας μια σχεδόν ευθεία γραμμή!

Τι να επιλέξετε:

Ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω. Οι ασύμμετρες φράντζες και οι κυματισμοί ειδικά στη περιοχή των κροτάφων θα κάνουν πιο απαλό το τετράγωνο σχήμα του προσώπου σας.

Extra tip: Ο όγκος στη κορυφή του κεφαλιού δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μήκους!

ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ:

Αν έχετε σχήμα καρδιάς τότε το μέτωπο και τα ζυγωματικά σας είναι πλατύτερα από ότι το πηγούνι!

Τι να επιλέξετε:

κούρεμα πρόσωπο oval: Ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω όπου θα πρέπει να υπάρχει και πληρότητα. Ο όγκος στη κορυφή του κεφαλιού είναι και εδώ απαραίτητος. Αποφύγετε κάθετες και βαριές φράντζες και προτιμήστε ανάλαφρες side swept bangs (πλάγιες φράντζες) για ένα πιο soft λουκ.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ:

Το τριγωνικό σχήμα προσώπου είναι το αντίθετο από το σχήμα καρδιάς.Το πρόσωπο γίνεται πιο ευρύ όσο κατεβαίνουμε προς τα ζυγωματικά και καταλήγει σε πλατύτερο σαγόνι.

Τι να επιλέξετε:

Ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω με πληρότητα στους κροτάφους και στη κορυφή!

ΕΠΙΙΜΗΚΕΣ – ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι έχουν περίπου το ίδιο πλάτος αλλά το πρόσωπο είναι εμφανώς πιο μακρύ από ότι πλατύ. Κουρέματα μεσαίου μήκους ταιριάζουν πολύ σ΄αυτό τον τύπο προσώπου.

Τι να επιλέξετε:

Ένα απαλό φιλάρισμα και μύτες γύρω από το πρόσωπο με πληρότητα στα πλαϊνά και στην περιοχή του αυχένα  αποτελεί ένα ιδανικό κούρεμα για σας. Περιορίστε το μήκος πάνω από τους ώμους και τολμήστε side swept bangs (πλάγιες φράντζες) αλλά και οριζόντιες φράντζες που και πάλι κάνουν πιο ήπιο το μήκος του προσώπου!

 

Κούρεμα Πρόσωπο:

Ποιότητα και υφή στα μαλλιά

Πολύ σοβαρά επίσης πρέπει να λάβετε υπ’ όψη την ποιότητα και υφή των μαλλιών σας!

Για παράδειγμα, αν έχετε χοντρά, πολύ σπαστά ή σγουρά μαλλιά καλό είναι να αποφεύγετε κοντά μήκη και έντονο «άδειασμα» γιατί όπως καταλαβαίνετε θα έχετε πολύ όγκο και πιθανό φριζάρισμα.

Αντίθετα, σε λεπτά μαλλιά καλό είναι να προτιμήσετε μήκη πάνω από τους ώμους, πλάγιες φράντζες και ελεγχόμενο φιλάρισμα τα οποία θα δώσουν τον απαραίτητο όγκο και κίνηση που αναζητάτε! Koύρεμα πρόσωπο, βρες την χρυσή τομή και ανέδειξε τη φυσική σου ομορφιά!

 

Η εμπειρία του κομμωτή σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό κούρεμα για τα μαλλιά σας.

 

Το σωστό κούρεμα σε συνδυασμό με το κατάλληλο χρώμα σίγουρα θα ανεβάσει την ψυχολογία σας στα ύψη! Ακόμη και μια μικρή αλλαγή στη χωρίστρα σας μπορεί να κάνει τη διαφορά! Γι΄αυτό τολμήστε την ανανέωση φέτος το καλοκαίρι!