Νέα

Βαμμένα Μαλλιά

Clean Art

Βαμμένα Μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

 

Τα βαμμένα μαλλιά είναι το απόλυτο αξεσουάρ κάθε σύγχρονης γυναίκας! Αυτό δεν το λέμε μόνο επειδή είναι η δουλειά μας , αλλά  γιατί είναι  μία πραγματικότητα!  Τα βαμμένα μαλλιά  σε μια γυναίκα είναι το « κερασάκι στη τούρτα»! Σε συνδυασμό με το σωστό μακιγιάζ και νύχια , τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ , μπορούν να αναδείξουν την θηλυκότητα  και την γοητεία  του «ωραίου φίλου»! Για αυτό άλλωστε έχουν γίνει τραγούδι, ποίημα και είναι ένα από τα πράγματα που τραβούν την προσοχή των περισσότερων ανδρών !

      Πως λειτουργεί η  βαφή  μαλλιών και τι να επιλέξω;

Καμπάνιες και διαφημίσεις με επώνυμα μοντέλα , υποσχέσεις,  αλλά  και πολύ παραφιλολογία. Ως  καταρτισμένοι επαγγελματίες και με γνώμονα πάνω από όλα την υγεία του τριχωτού και των μαλλιών, ενημερώνουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται το κεφάλι τους , έτσι ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Ξεκινώντας λοιπόν πολύ απλά , βαφή μαλλιών  είναι ο φυσικός ή τεχνητός χρωματισμός της τρίχας. Ως εκ τούτου διακρίνονται σε :

ΦΥΤΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ:

Πρόκειται για όσες παρασκευάζονται  από διάφορα φυτά (χαμομήλι , χέννα  )

Η βαφή με χέννα χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα αλλά παρουσιάζει 2 βασικά μειονεκτήματα στη χρήση της:

1.Συσσωρεύει πολύ υλικό πάνω στην τρίχα , που εμποδίζει την είσοδο άλλων ουσιών στο εσωτερικό της.

  1. 2. Καταστρέφει δεσμούς της κερατίνης , αποδυναμώνοντας την τρίχα.
    Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο όρος Φυτική βαφή ,που αναγράφεται και σε άλλα προϊόντα, δεν ισχύει!

ΗΜΙΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ:

Περιέχουν χρωστικές ουσίες που έχουν την ικανότητα να επικάθονται στο εξωτερικό στρώμα του στελέχους της τρίχας ή να εισχωρούν και λίγο  βαθύτερα . Οι περισσότερες από αυτές αναμιγνύονται με πολύ ήπιας δύναμη οξυζενέ. Η διάρκεια τους κυμαίνεται σε 3-4 εβδομάδες (Χρωμοσαμπουάν, , χρωμοζελέ, χρωμοαφροί )

ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ:

Ονομάζονται και οξειδωτικές και είναι ο πλέον δραστικός τύπος βαφής. Για να δράσει, απαιτείται η ανάμιξη της βαφής με οξυζενέ. Κατά την εφαρμογή του μίγματος στα μαλλιά συμβαίνουν τα εξής: Διείσδυση του μίγματος στο φλοιό της τρίχας. Οξείδωση της φυσικής μελανίνης των μαλλιών από το μίγμα της βαφής το οποίο περιλαμβάνει οξειδωτικούς παράγοντες  όπως το PPD & PTD , τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία των βαφών μαλλιών από το 1907 λόγω του ότι έχουν τη βέλτιστη χρωματική απόδοση. Αυτές οι ενώσεις έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για αρνητικές παρενέργειες, ωστόσο τα επίπεδα τους μέσα στις βαφές είναι σε ασφαλή και επιτρεπόμενα όρια για τον ανθρώπινο οργανισμό! Πέραν τούτου,  εταιρίες με προηγμένη τεχνολογία ,έχουν αντικαταστήσει τέτοιου είδους «βαριά» συστατικά ώστε να υπάρχει μείωση αλλεργιογόνου δράσης και φθοράς του κεράτινου περιβλήματος της τρίχας, με εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα και διάρκεια στο χρώμα! Στη συνέχεια έχουμε οξείδωση των χρωστικών της βαφής από το οξυζενέ με αποτέλεσμα την διόγκωση των χρωστικών , που δίνουν το νέο χρώμα!Η Αμμωνία , για την οποία έχουν ειπωθεί διάφορα, ανοίγει το κεράτινο περίβλημα της τρίχας ώστε να διεισδύσουν τα νέα χρωστικά.   Είναι μια ασφαλής επιλογή πάνω από 50 χρόνια. Μετά τη δράση της  (10’ – 15’) εξατμίζεται και τα μαλλιά αποκτούν λάμψη!

ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Eννοούμε τις μεθόδους με τις οποίες επιδιώκεται το “ξάνοιγμα” των μαλλιών.
Όταν το ξάνοιγμα γίνεται σε φυσικά μαλλιά τότε η εργασία μας ονομάζεται Ντεκολορασιόν ενώ όταν γίνεται σε βαμμένα μαλλιά λέγεται Ντεκαπάζ. Οι αποχρωματισμοί βασίζονται στη δράση του «ξανοικτικού» προϊόντος και του οξυζενέ,  που οξειδώνουν την μελανίνη της τρίχας με αποτέλεσμα το άνοιγμα πολλών τόνων χρώματος .Πρόκειται για εργασίες αρκετά «επικίνδυνες» για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος, όταν δε γίνονται σωστά ! Σαφώς πρέπει να αποφεύγονται στο σπίτι !
Ο κομμωτής σας , είναι αυτός που θα  βοηθήσει να επιλέξετε τη κατάλληλη βαφή  και το  χρώμα που θα σας κάνει να νιώθετε υπέροχα και θα εκφράζει το δικό σας προσωπικό  στυλ!

Γιατί πρέπει να εμπιστεύομαι τους ειδικούς συμβούλους κομμωτές;

Ούτε θέλουμε , ούτε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γνώμη ενός ιατρού, αλλά η διαρκείς  & εντατική  εκπαίδευση, καθώς και η καθημερινή επαφή , μας καθιστά σε μεγάλο βαθμό γνώστες των τριχοβαφών  όπως και των συμπτωμάτων που μπορεί να προκύψουν στο δέρμα γενικά! Η βαφή μαλλιών αντενδείκνυται: Σε δερματοπάθειες του τριχωτού της κεφαλής, σε περίοδο εγκυμοσύνης,σε  άτομα με προβλήματα υγείας που ακολουθούν θεραπευτική αγωγή με φάρμακα, χημειοθεραπεία, ακτινοβολίες. Εξίσου σημαντικό για εμάς είναι να λαμβάνουμε σοβαρά υπ όψιν,  τα δεδομένα αλλεργιών και ευαισθησίας του δέρματος. Μία αλλεργική αντίδραση είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος απέναντι σε κατά τα άλλα ακίνδυνες ουσίες , που εισπνέουμε, καταπίνουμε ή που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που μια βαφή  μαλλιών μπορεί να προκαλέσει  σοβαρή αλλεργική αντίδραση, εντούτοις δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα για αυτό είναι  απαραίτητο να γίνεται το τέστ αλλεργίας πριν τη βαφή από επαγγελματίες, όπως επίσης και προσεχτικός έλεγχος του δέρματος και των μαλλιών!

 Πως μπορώ να διατηρήσω σε καλή κατάσταση  τα βαμμένα μαλλιά μου , μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή μου;

Σίγουρα υπάρχει μια φυσιολογική φθορά του χρώματος αλλά και μικρά μυστικά που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκειά του.  Αποφύγετε το συχνό λούσιμο. Αν  αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης ,ξηροδερμίας ή πιτυρίδας και χρησιμοποιείτε κάποιο εξειδικευμένο προϊόν , χρησιμοποιήστε το μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, ξεβγάλετε και λούστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας με το σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Μετά τα λούσιμο εφαρμόστε οπωσδήποτε μάσκα θρέψης και λάμψης, στα μήκη και τις άκρες για να «κλειδώσετε» το χρώμα! Στη περίπτωση που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε  το σίδερο ισιώματος ,πριν ξεκινήσετε εφαρμόστε ένα θερμοπροστατευτικό  προϊόν για βαμμένα μαλλιά και για να τελειοποιήσετε το χτένισμά σας μη ξεχάσετε το λάδι !

Τα όμορφα βαμμένα μαλλιά , είναι τα υγιή μαλλιά!